Voor de ouders

Inleiding.
Deze informatie is bedoeld voor nieuwe (aspirant) leden en hun ouders/verzorgers.

Leden van TC Vaassen krijgen regelmatig een nieuwsbrief via de e-Mail, waarin u op de hoogte wordt gehouden van nieuws en toernooien. Bezoek regelmatig de website en onze facebook pagina voor de laatste nieuwtjes.
Voor andere vragen kunt u contact opnemen met het aanspreekpunt van jeugdcommissie: Christa Steunenberg, email jeugd@tcvaassen.nl

Tennisclub Vaassen.
De club werd opgericht in 1941 en is een vereniging met een rijke tennishistorie. De club beschikt over gravelbanen,  kunstgrasbanen en een minibaan.
Er is een gediplomeerde tennistrainer die de lessen verzorgt. De lessen kunnen individueel, in groepsverband of specifiek gericht op competitie en/of wedstrijdtennis gevolgd worden.

Tenniskids op TC Vaassen!
Tenniskids is een leuk en succesvol lesprogramma voor de jeugd.
Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids biedt TC Vaassen jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereidt onze trainer kinderen vanaf 4/5 jaar tot 8/9 jaar) voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en naar Groen!

Tenniskids Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördineren, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.

Tenniskids Oranje
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Tenniskids Groen
Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis! Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Spelenderwijs leren tennissen
Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale Tenniskids lesmaterialen zoals stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen.
Onze tennisleraar is er klaar voor! Hij heeft een speciale Tenniskids cursus gevolgd en beschikt over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen

Meer weten? U vindt alles over Tenniskids op : http://www.knltb.nl/

Gebruik van de banen.
De banen van TC Vaassen zijn zomers open van 08.00 tot 22.30 uur. In de winter zijn de banen open vanaf 09:00 uur. Baan 6 is over het algemeen de trainings-/lesbaan. Indien er geen les gegeven wordt, dan geldt deze baan als vrije baan.
Wil je op een baan spelen, dan moet je deze ‘afhangen’. Dit kan gedaan worden op het speciaal daarvoor bestemde bord dat hangt in de hal aan de zijde van de dameskleedkamers (rechts).
De banen kunnen afgehangen worden voor 30 minuten bij een enkelpartij; voor een dubbelpartij geldt een tijdsduur van 60 minuten. Zijn er andere leden die willen spelen, dan moet je de baan verlaten. Voor het verlaten van een gravelbaan dient de baan te worden gesleept.
Indien er toernooien, competitie of andere clubevenementen gehouden worden, is er slechts 1 ‘vrije’ baan beschikbaar.
Daarnaast is er een regeling dat jeugdleden ook gebruik kunnen maken van de banen van TC de Kouwenaar. De jeugdleden van TC de Kouwenaar kunnen ook gebruik maken van de banen van TC Vaassen (tot 19.00 uur en alleen als er geen eigen leden van de banen gebruik willen maken). Dus heb je een vriendje dat lid is van TC de Kouwenaar, dan kunnen je toch samen spelen.

Mini-baan.
Speciaal voor de allerkleinsten beschikt TC Vaassen een aparte mini-baan. Deze mini-baan is in oppervlakte de helft van een normaal veld, maar wel met alle lijnen van een echt veld.

Lidmaatschap.
Jeugdleden zijn leden tussen de 7 en 18 jaar. Aspirant jeugdleden zijn leden die nog geen 8 jaar zijn en dat in het betreffende kalenderjaar ook nog niet worden.
Kosten van het lidmaatschap kunt u vinden bij de clubinformatie op deze site.
Bij het ingaan van het lidmaatschap moet naast algemene gegevens (zoals naam, adres, woonplaats en geboortedatum) ook een pasfoto worden ingeleverd bij de ledenadministratie: Dhr. H. Proper, Deventerstraat 9k, 8171 AA, Vaassen.
Dit mag ook digitaal gebeuren naar: leden@tcvaassen.nl
Na enige tijd ligt het pasje dan gereed in het clubhuis. Tot die tijd ontvangt men een tijdelijk pasje. Mocht er op het pasje nog een heel ‘oude’ pasfoto zitten, dan graag voor 1 december een nieuwe foto aanleveren bij de ledenadministratie.

Activiteiten.
Alle activiteiten worden via de e-Mail van tevoren aangekondigd. Ook staat er een aankondiging op het bord voor bij de ingang van het tennispark en op het jeugdbord in het halletje bij de herenkleedkamers.
Wij kunnen als jeugdcommissie niets organiseren zonder uw hulp. Dus als u het als ouders leuk vindt om wat meer bij het tennisspel van uw kind(eren) betrokken te zijn, meldt u dan aan als vrijwilliger.

Kleding en racket.
Uw kind heeft voor het tennissen tennisschoenen nodig die geschikt zijn voor het spelen op gravelbanen. De tennisleraar kan hierin adviseren maar ook in de sportzaak kunnen ze u helpen. Voor het juiste tennisracket kunt u ook bij deze mensen advies inwinnen.

Competitie.
Er zijn verschillende soorten competities. Voor detailinformatie kunt u zich wenden tot de jeugdcommissie.
De competitieteams worden door de tennisleraar en de jeugdcommissie samengesteld.
Wij vinden het belangrijk dat u weet dat de jeugdcommissie ernaar streeft om elk jeugdteam gedurende de competitie te laten begeleiden door 1 of meerdere volwassenen. Dit kunnen seniorleden zijn en/of ouders. Uiteraard zijn ouders bij de competitiewedstrijden meer dan welkom om hun kroost aan te moedigen. Ook met vervoer van het team van uw kind wordt verwacht dat de ouders de helpende hand bieden. Bij deelname aan een competitie wordt een competitiebijdrage gevraagd. Zie Contributies & bijdragen voor details.
Sinds 2013 bestaat er voor de tenniskids ook de mogelijkheid om competitie te spelen op een mini- of 3/4 veld.

Toernooien.
Door TC Vaassen worden twee toernooien georganiseerd. Voor de jeugd worden de Clubkampioenschappen en een open jeugdtoernooi (ook toegankelijk voor jeugd van andere verenigingen) georganiseerd.
Daarnaast kunnen jeugdleden deelnemen aan diverse andere toernooien in de regio. Informatie over deze toernooien is te vinden in de hal aan de kant van de herenkleedkamer (links). Hier vindt liggen ook de inschrijfformulieren die u, als uw kind wil deelnemen, zelf kunt invullen en opsturen. Ook is veel informatie te vinden op en kun je je aanmelden via: http://www.toernooi.nl/ .

Trainingsmogelijkheden.
De trainings- en tennislessen worden verzorgd door onze eigen clubtrainer. Er worden privé-lessen en groepslessen gegeven. U mag/kunt dit rechtstreeks met de trainer regelen. Voor overige informatie kunt u ook de tennisschool “BigPoint” uit Apeldoorn benaderen.

Nieuws

 • Bert van Joolen overleden

  Op 28 mei is Bert van Joolen overleden. Bert zal worden g...

  Lees meer >
 • De inschrijving is open!!!!

  Ja ja, het is weer zover. De inschrijving voor ons eigen ...

  Lees meer >

Programma

 • 2 juli 2019 om 19:30Toss
 • 9 juli 2019 om 19:30Toss
 • 10 juli 2019 om 09:0060+ dag
 • 16 juli 2019 om 19:30Toss

Calendar of Evenementen

Calendar of Evenementen
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
+ Exporteer Evenementen
Array
Bert van Joolen overleden -

Op 28 mei is Bert van Joolen overleden. Bert zal worden gemist als tennisser maar vooral als persoon.

De gegevens omtrent uitvaart en afscheid is hier te vinden.

De inschrijving is open!!!! -

Ja ja, het is weer zover. De inschrijving voor ons eigen Thoma van Bussel dubbeltoenooi is geopend. Dit toernooi (voorheen het 40+ dubbeltoernooi) vindt als vanouds plaats van 12 t/m 18 augustus. Plaats van handeling? Onze club natuurlijk. Welke leeftijden? 25+, 40+ en 60+. Speelsterktes? 4, 5, 6, 7 en 8. Categorien? HerenDubbel, DamesDubbel en GemendDubbel. Kosten? 10 euro per onderdeel per persoon.

Nieuwsbrief

Hier verschijnt met regelmaat de nieuwsbrief

Laatste foto's

Contact

Adres:
Sportcomplex 'De Koekoek'
Koekoeksweg 26
8171 VH Vaassen
T. 0578 57 31 55

Postadres:
Koekoeksweg 26
8171 VH Vaassen